sâmbătă, 11 decembrie 2010

John Zorn-cameleonul


Chiar astazi am avut interesul de a asculta un album de al sau: in search of the miraculous. Sunet cizelat , armonios, plin de sunete calde si o gramada de instrumente ce creeaza o atmosfera aparte.
De la pian la xilofon si harpa, cu iz initial de jazz , albumul te poarta pe diferite cai atata timp cat ii oferi sansa sa fuga liber prin neuroni si sa ii acorzi doza de atentie necesara. Uneori ametitor alteori oriental si chiar teatral, sunetul curge ca uns in armoniile aparente de jazz semicontemporan.
Desi etichetat avangarde, omul este mai mult decat atat. Interesul ma facut sa sap dupa mai multe albume si colaborari de ale lui si trebuie sa recunosc ca am fost impresionat. Omul a compus si cantat o sumedenie de genuri fara nici un fel de menajament. Printre altii a colaborat cu Trey Spruance de la Secret Chiefs 3, Mike Patton, Lou Reed si multi multi altii.
Va recomad un proiect de al sau "Naked City"; care desi pentru multe urechi e greu de digerat, arata dezinvoltura acestui om de a face exact ceeea ce vrea lasand la o parte fricile si criticile nedorite. Pe scurt omul a scos si produs atat de multa si diversa muzica incat este cam dificil sa descriu in cuvinte, de aceea va invit sa cascati urechea.
Pe curand!